Time is on her side

timeisonherside

Koppijn, een error in het achterhoofd, verkrampte lippen en dat allemaal omdat er na de eerste vlinders in je nieuwste en bevlogen relatie ineens signalen van haar uitgaan richting boterbriefje – en dat ze zelfs het K-woord al aanroert. Je hebt inmiddels natuurlijk ervaring en je houdt de boot af, de bindingsangst mag weer regeren.
 

Huisje-boompje-baby

En opnieuw doemen dezelfde vragen op. Waarom wil zij net als al die anderen een huis met kindvriendelijke stopcontacten en een zweem van luier-odeur aan het stuurwiel van de auto. En waarom dat notariële dwangbevel tot samenzijn? Je zoekt naar argumenten om haar straks te kunnen pareren. Want bij je neef kostte de huwelijksdag zelf alleen al een mooie Harley Davidson. En... van trouwen kan scheiden komen en dan zijn die gieren van advocaten er als de kippen bij. En... je bent nog maar net een eindje in de dertig en je zaad zal nog decennialang de kribbe vol kunnen krijgen. En...
 

Met smachten kunnen wachten

En je beseft dat je alleen maar met het argument van de bindingsangst kunt komen. Je gaat er even met de motor op uit, dat doet een dubbende dertiger goed. Maar weer bij haar begint ze toch wat te snibben. Dat ze wel beseft dat je eigen ouders je niet genoeg hebben geknuffeld en geprezen. Dat je er niet écht mocht zijn en dat je dat je eigen kinderen niet wilt aandoen. Maar als je protesteert, ook tegen de onverwachte meervoudsvorm van de gewenste nazaat, tackelt ze je zoals alleen een echte vrouw dat kan. Ze houdt van je, begrijpt je en ze wil daarom het wurgcontract en de wurm wel even laten rusten.

Een week later...